2007. július 19.

Gyakori kérdések és a válaszaink

Mivel a rólunk megjelent hírek, riportok főként időhiány miatt nem tudtak minden fölmerülő kérdésre választ adni, ezért néhányra itt válaszolunk.

Miért nem büntethető az, aki szexuális ajánlatot tesz egy 14 év alatti gyermeknek?

Mert Magyarországon a törvényi szabályozás rossz. Míg például egy felnőtt nővel szemben elkövetett nemi erőszak kísérlete komoly bűncselekmény, addig a gyermekmolesztálás csak akkor büntethető, ha a baj már bekövetkezett.

Miért követ el bűncselekményt a Pedofilkommandó?

Mi a lebuktatott pedofilokat az arcképükkel, személyes adataikkal közzétesszük szégyenfalunkon, pellengérre állítjuk őket. Ehhez nincsen jogunk, hiszen a személyes adatok védelme a molesztálót is megilleti. Mi azonban úgy gondoljuk, jelenleg (éppen a hibás törvényalkotás miatt) nincsen más védekezési lehetőségünk, és ez a legkevésbé törvénytelen.

Nem féltek a büntetéstől?

Több dologtól is van okunk félni: eleve rendőrségi ügy és büntetés lehet a dologból, de a pedofilmaffiának nevezett gazdasági hálózat számára is zavaróak lehetünk. Mi azonban nem félünk: tudjuk, hogy amit teszünk, az hasznos és jó; nem magunkkal vagyunk elfoglalva, segíteni akarunk és megóvni a gyermekeket, mert ők még nem tudják magukat. Egy szülő biztosan megérti ezt!

Miért ilyen militartista a Pedofilkommandó?

A Pedofilkommandó nem militarista: nincsen egyenruhánk, nem fegyverrel járunk. A kifejezés inkább a határozottságra és az erőre utal, amelyet képviselni próbálunk.

Provokáljátok a csetelőket?

Sigorú szabályaink vannak; ezt másképpen nem is lehet csinálni. Mi sosem kezdeményezünk beszélgetést, a gyanúsított által kezdett beszélgetés során pedig sosem terejük a szót a szex felé, csak válaszokat adunk.

Miért nem használtok valódi gyermekeket a tőrbe csaláshoz?

Mert nem akarunk egyetlen gyermeket sem veszélybe sodorni, hiszen éppen az ő biztonásgukért küzdünk. Gyermek fotóját (például portrét vagy családi fényképet) az ő és szülei beleegyezésével használhatunk, de gyermekszínészt már nem, az jogi kategória, gyermek veszélyeztetése is lenne. Ha idősebb színészlány vagy -fiú adná ki magát fiatalabbnak, akkor meg nem történne bűncselekmény. Újabb jogi hiba.

Az erőszaktól sem riadtok vissza?

Több esetben a gyermekmolesztáló erőszakossá válik, a célja elérése érdekében vagy akár utána kárt tehet a gyermekben, sokszor meg is gyilkolja. Amíg csupán az interneten veszélyeztető férfiakról és olykor nőkről van szó, addig mi is megmaradunk az internetnél, de fölkészültünk arra is, hogy el tudjunk fogni egy pedofilt, ha az bűncselekményt követett el.

Miért nem szóltok a rendőrségnek?

Természetesen ezt még az alakulásunk után rögtön megtettük. Fölajánlottuk a segítségünket: a gyermekmolesztálókat magunk földerítettük volna, s csupán a szembesítéshez kértünk járőröket. A rendőrök magánemberként fölajánlották a segítségüket, de mint hatóság nem tehetnek semmit, éppen ezért nem egyeztek meg velünk semmiféle együttműködésben.

Milyen eszközeitek vannak?

Erre a kérdésre nem válaszolunk, legyen elég annyi, hogy elég széles a palettánk: az egyszerű keresőprogramoktól némely titkosszolgálati eszközökig sok dolog áll a rendelkezésünkre.

Miért nem vállaljátok az arcotokat?

Mert ez a dolog nem rólunk szól, nem mi akarunk a médiába kerülni, és azért is, természetesen, mert nem jogszerű, amit csinálunk.

Hány tagot számlál a kommandó?

Pontos számot nem akarunk mondani, de egyre többen vagyunk. Eredetileg ketten indítottuk el, mi ketten adjuk az úgynevezett parancsnokságot, de ez a médiával való kapcsolattartásban, a főhadiszállás (ez az oldal) szerkesztésében és a videók publikálásában ki is merül.

Mi volt a legnagyobb fogásotok?

Sok név merült már föl, például rendőri vezetőké vagy politikusoké is, de ilyen esetekben még az egyébként nagyon szigorú ellenőrzési folyamatot is komolyabb vesszük, hiszen itt tévedni nem szabad. Szintén mérlegelnünk kell, sajnos, hogy képesek leszünk-e az illető bosszúhadjáratának kivédésére. Éppen ezért keressük a lehetőséget több szervezettel való összefogásra, és szerencsére pozitívan fogadják a kezdeményezésünket.

Miért küzdötök? Elkapni minden pedofilt?

Ez lehetetlen küldetés volna, és az első cél nem ez. Azt szeretnénk, ha a probléma nagyságára rávilágítva olyan társadalmi érdeklődés születne, amely elég nyomást gyakorol a törvényhozókra, hogy megváltozzék a jelenlegi rendelkezés, így több európai országhoz hasonlóan Magyarországon is komoly bűncselekménynek számítana már az is, ha valaki a molesztálást előkészíti: ajánlatot tesz, meztelen képeket küld magától vagy szexuális célból találkozni akar a kisgyermekkel.

Miért nem szóltok egyből a pártoknak?

Minden politikai pártnak küldtünk tájékoztatót, de csak egyetlenegy válaszolt, ők is csak egy formalevelet küldtek válaszul.

Igaz az, hogy több országban kasztrálják a pedofilokat?

A fejlettebb országokban (így Amerikában és Nagy-Britanniában is) fölmerült már a pedofil hajlamú emberek törvényes kiherélésének gondolata.

Segítenék, miképpen jelentkezhetném?

A Pedofilkommandó eddig is rengeteg felajánlást kapott és sok érdeklődő keresett meg minket, de az új kommandósokat komoly szűrővizsgálatnak vesszük alá. Fontos, hogy minden videónk ellenőrzött és hiteles legyen, ezért pedig nagyon magasak az elvárásaink. A jelentkezőket a pedofilkommandó(kukac)gmail.com címen várjuk.

A pedofília betegség, ne bántsátok őket, inkább segítsetek!

Akiben megvan a hajlam, de kezelni tudja, nem gyárt és tart gyermekpornót, nem tesz ajánlatokat az interneten, az nem fog a horgunkra akadni. De az, aki potenciális veszélyt jelent a gyermekekre, így közvetetten egész társadalmunkra is, azt lebuktatjuk. Mi arra esküdtünk föl, hogy a gyermekeknek és szüleiknek segítünk az elrémisztés és törvényváltoztatás előkészítésének segítségével. Aki ezzel nem tud azonosulni, azt mi nem tudjuk megérteni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elképesztőnek tartom az Önök működését, annak ellenére hogy a pedofíliát elítélem sőt bűnnek tartom amit büntetni kell!!
Magukat át tudják verni ügyes csetelők pc-ek!Esetleg felteszik diákok a tanárukat egy jól szerkesztett beszélgetés kapcsán a tanár adataivak képével akár videóval stb az Önök szégyenlistájára, mondjuk heccből!
Egy ártatlan ember karrierjét lehet így tönkretenni!!!!!!!!!!!
De akár bosszú vagy bármi állhat a háttérben!
embereket lehet így tönkretenni megbélyegezni lemoshatatlanul, egy életre!!!!!!!

Amit Önök terveznek az így BŰN!
Harcoljanak nyilt színen a pedofília ellen és más teljesen egyértelmű, visszaélésre lehetőséget nem adó módon!
Igy maguk követnek el bűnt és magukat kell meggondolatlanságuk miatt büntetni!
szaszo

pedofilkommandó írta...

Tervezzük a nyílt színen is, hogy harcoljunk ellenük.
Különben meg annyit ha hozzátehetünk, mi tényleg azok ellen harcolunk akik bepróbáloznak egy 14 év alattival.

Nem egy utált tanár ellen küzdünk.
Többször leírtuk hogy komoly szűrőviszgálaton megy keresztül minden gyanusítottunk.
Rengeteg helyről ellenőrizzük le az információkat.
Akit nem tudunk leellenőrizni, vagy úgy érezzük, hogy ez egy felültetés azzal érdemben nem foglalkozunk.

Viszont ha teljes bizonyosságot szerzünk arról, hogy az illető 14 éven alulinak tehát gyermekkorúnak tesz ajánlatot, és bukik rajta a karrierje akkor csak saját magát okolhatja.

Természetesen mi sem akarunk hibázni, ezzel ezt az ügyet veszélyeztetnénk...
Ilyen jellegű kérdésekkel a továbbiakban nem szeretnénk foglalkozni...
Már sokszor leírtuk, elmondtuk, hogy nem hatásvadász céllal teszük fel az embereket, meg ez nem egy teljesítési kényszer, hogy minél több embert tegyünk fel...